Sunday, April 15, 2012

Home » » Rahsia Kalimah BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM

Rahsia Kalimah BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM

   

Kalimah BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM

Adalah  sangat singkat namun kadangkala sangat sukar untuk di ucapkan. Dalam hadith Rasullullah s.a.w dikatakan: “Barangsiapa yang membaca BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM sebanyak 21 kali sebelum tidur maka:

    1. Dia akan dihindari dari meninggal dalam keadaan terkejut/mendadak,
    2. Dia akan dihindari dari meninggal/bahaya tenggelam,
    3. Dia akan dihindari dan dilindungi dari bahaya kebakaran dan
    4. Dia akan dihindari dan dilindungi dari bahaya rompakan.”

Alkisah ada seorang Isteri yang selalu membaca BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM setiap kali melakukan sesuatu, dalam  membuka, menutup dan mengunci pintu/almari, menaruh dan mengambil barang/sesuatu, membuka dan memakai pakaian, masuk dan keluar  rumah, naik dan turun dari kenderaan, dll. Pokok pangkalnya sentiasa membaca BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM pada setiap aktiviti.

Kerana kebiasaan itu, si suami merasa sedikit jemu dan akhirnya terlintas dihatinya untuk menguji si isterinya tersebut. Suatuketika si suami memberikan emas kepada isterinya dan mengatakan, Wahai isteriku, ini aku amanahkan emas kepadamu. Simpanlah baik-baik - Lalu si isteripun menerimanya dengan mengucapkan BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM dan membuka almari dengan mengucapkan BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM dan menaruh emas tersebut dengan mengucapkan BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM dan menutup/mengunci almari dengan mengucapkan BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM.

Setelah beberapa hari dan kebetulan si isteri tidak ada di rumah, maka si suami mengambil  emas tersebut dari dalam almari dan membuangnya ke laut.Lalu  ia  kembali  ke  rumah,  dan  ketika isterinya pulang dia pun meminta kepada  isterinya  untuk  mengambilkan emas yang diamanahkan beberapa waktu lalu.
   
Lalu sang isteri pun masuk ke kamar dan dengan mengucapkan BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM  dia pun membuka pintu almari tempat ia menyimpan emas  tersebut.  Lalu mengambil emas yang saat itu dalam keadaan basah(air laut) lalu menyerahkannya kepada suaminya.Melihat  emas  tersebut  basah sang isteri pun menjadi bingung dan bertanya kepada  suaminya, lalu sang suami pun bersujud dan beristighfar dan setelah itu menceritakan kejadian yang sebenarnya bahawa dia (suami) telah membuang emas  tersebut  ke  laut  tanpa pengetahuan sang isteri dengan tujuan untuk mengetahui manfaat dari BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM.Dari cerita diatas maka kita dapat melihat kesaktian dari kalimat
   
BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM  selain  dari  itu  masih banyak lagi manfaatnya, iaitu:
  • Kita  disarankan  untuk  membaca BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM ketika kita akan mengambil  dan  menaruh pakaian di gantungan, baik yang pakaian baru maupun yang  baru  kita gunakan.  Tujuannya  adalah  agar  pakaian tersebut tidak digunakan  oleh  makhluk lain (gol. Jin), ini dapat kita lihat apabila kita menaruh  pakaian  maka  ketika  kita  gunakan kadang terasa gatal dan tidak nyaman.  Memang  kita  biasa  mengatakan  bahawa itu adalah pengaruh lembab ataupun  sebagainya  namun  pada  dasarnya pakaian tersebut telah digunakan oleh makhluk lain dengan cara mereka.
   
Keutamaan  kalimat BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM :
  • adalah lebih untuk kaum wanita(pria  juga)  karena  banyak  juga dari golongan wanita yang tanpa disedari olehnya  sendiri  (wanita  tersebut)  bahwa  dia  telah  melakukan hubungan fizikal  dengan  golongan jin. Mungkin terdengar tidak masuk akal namun ini benar  adanya. Oleh kerana itu kepada kaum wanita mulailah membiasakan diri untuk membacanya.
   
Demikian  sedikit penjelasan dan cerita mengenai keuntungan yang dapat kita peroleh dari mengucapkan BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM dalam melakukan aktiviti kita  sehari-hari,  semoga  setelah  membaca  ini  kita  semua  mula dapat membiasakan   diri   untuk   mengucapkan BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM dalam melakukan aktiviti kita sehari-hari, Amin
   
Sejuta E-mail, tolong anda kirimkan artikel ini kepada sesama Muslim, baik keluarga, sahabat dan siapa saja yang anda kenal atau silakan cetak untuk bacaan keluarga di rumah. Terima kasih

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
HOT NEWS